Mosterd zaad geel

Keuze uit meer dan 250 soorten Kruiden, Specerijen en Thee

Meer dan 100 verschillende soorten kruiden en specerijen zonder zout

Voor 12:00 uur besteld is de volgende werkdag in huis

Gratis verzending vanaf €35,00

Mosterd Zaad Geel

Mosterd zaad geel

  • (H)eerlijke specerijen
  • voor 12:00 besteld, de volgende werkdag in huis.
  • Gratis verzending vanaf € 35,00
  • Zonder zout
  • Pure specerijen
  • Allergenen vrij
Wissen

Mosterd zaad geel

Er is geel, zwart en bruin mosterdzaad.
Alleen de velletjes die om het zaad zitten zijn gekleurd, van binnen is al het zaad bleekgeel.
Gele en zwarte mosterd zijn inheems in Europa, maar omdat het zaad van zwarte mosterd niet mechanisch te oogsten is wordt die soort (bijna) niet meer verbouwd.
In plaats daarvan wordt nu vrijwel altijd bruin mosterdzaad gebruikt dat afkomstig is uit Azië.

Mosterdpoeder is vermalen (geel) mosterdzaad (zonder velletjes).
Het wordt ook wel mosterdmeel genoemd.
De smaak van mosterdzaad ontwikkelt zich pas: Als de zaden gekneusd of vermalen worden en ze in contact komen met water (bijvoorbeeld als er enige tijd op gekauwd wordt of tijdens de bereiding van de mosterd (pasta) die in potjes zit). 
of
als hele zaden lange tijd in een vloeistof ‘geweekt’ worden (zoals in stoofpotten of bij de inmaak van bijvoorbeeld augurken).
Daarna is geel mosterdzaad: pittig, scherp.
Weetje: In India worden hele mosterdzaden voor gebruik vaak geroosterd, ze krijgen dan een milde nootachtige smaak.

Land van herkomst

Gerelateerde Producten